Na haar opleiding aan de Rietveld Academie begin jaren zeventig besloot Stance Oort vanuit het oogpunt van een kunstenaar de vormgeving van de gouden platen te veranderen. De samenwerking met haar man Aat Oort, zilver- en goudsmid, bleek een gouden combinatie. Ze kwamen met een geheel eigen vernieuwend design in plexiglas dat vanaf dat moment het beeldmerk werd van de gouden en platina platen in Nederland.

Door de jaren heen ontwikkelde het product zich van exemplaren met zeefdruk naar de huidige ontwerpen met full colorprint. Er wordt inmiddels gebruik gemaakt van de nieuwste technieken waaronder het UV printen rechtstreeks op het materiaal. Dit maakt het mogelijk gelaagd te werken zoals met zeefdruk maar dan met moderne techniek waarbij de authentieke uitstraling van de awards gewaarborgd blijft. De exclusiviteit van dit auteursrechtelijk beschermde design maakt iedere handgemaakte award uniek, zoals iedere artiest uniek is.

Golden Design - Over Ons

Naast de standaard awards heeft Golden Design een mooie portfolio opgebouwd met bijzondere exemplaren waaronder een gouden plaat in de vorm van een gitaar (Mark Knopfler), een award van 2 x 2 meter voor Michael Jackson, drieluiken, een 3d lichtbak, awards met diamanten, niets is te gek. Drie jaar geleden heeft Golden Design ook de Filmawards voor het Nederlands Film Festival in een nieuw jasje gestoken.

Inmiddels is het bedrijf voortgezet door dochter Denise Oort die de liefde en het enthousiasme voor het maken van awards met de paplepel heeft meegekregen. Golden Design heeft zich al meer dan 45 jaar bewezen als een servicegericht, enthousiast en betrouwbaar familiebedrijf dat goed is ingespeeld op de hectiek en flexibiliteit die gepaard gaat met dit vak. Maar vooral ook als prettige samenwerkingspartner dat graag meedenkt om de artiesten zo goed mogelijk te voorzien van deze bijzondere vorm van erkenning.